Impact van de Omgevingswet

De nieuwe Omgevingswet gaat voor veel veranderingen zorgen.  De impact van de Omgevingswet zal niet strikt juridisch zijn, maar juist een impact hebben op de gehele organisatie. Om direct inzicht te krijgen in de impact die de Omgevingswet op de organisatie kan hebben, heeft Juris met behulp van Visuall een overzichtsanalyse gemaakt waarmee de impact van de Omgevingswet op de organisatie kan worden bepaald.

Voor provincies is in Visuall een analyse gemaakt van de Omgevingswet waarin de taken en bevoegdheden van de provincies zijn uitgelicht. De inhoud kan worden bekeken via de door Visuall gecreëerde digitale kennisbank of op de visualisatie (posterformaat).

Verschillende afdelingen binnen de  provincies hebben gebruik gemaakt van de kennisbank en visualisatie en door het overzicht en de inhoud konden zij aangeven waar de nieuwe Omgevingswet hun dagelijkse werkzaamheden raakt. Aan de hand van dit inzicht zijn ze gericht aan de slag gegaan om zich voor te bereiden op de komst van de Omgevingswet.

Terug naar boven