Visuall 5.0 is beschikbaar!

28-04-2021

Release notes

Weten welke nieuwe functionaliteit Visuall bevat? Bekijk de sneak preview onderaan dit bericht.

Deze nieuwe versie kenmerkt zich door nieuwe functionaliteiten. Twee factor authenticatie maakt het mogelijk om extra beveiliging in te zetten bij de toegangsverlening. Daarnaast is er nu veel meer maatwerk mogelijk in de opmaak van de rapporten.


 

Twee-factor-authenticatie  

Twee-factor-authenticatie, vaak afgekort als 2FA, is vanaf nu mogelijk om een extra beveiligingsniveau toe te voegen aan het inlogproces. U kunt het zien als een dubbel slot voor je Visuall-omgeving. U vult dan eerst uw gebruikersnaam en wachtwoord in, zoals gebruikelijk. Vervolgens vult u de aanvullende code in die u via een app op uw telefoon verkrijgt.

Wat heb ik nodig?

Om twee-factor-authenticatie te kunnen gebruiken, heeft u een app op je telefoon nodig. De meest populaire app hiervoor is Google Authenticator, beschikbaar voor Android en iOS. Er zijn vele alternatieven, zoals de Microsoft Authenticato‪r, FreeOTP of de integratie met wachtwoordmanager LastPass . Het is de gebruiker vrij om te kiezen welke app er gebruikt gaat worden.

Waarom 2fa?

  • Enkel een wachtwoord is makkelijk te raden;
  • Je maakt het hackers extra lastig;
  • Iemand die je wachtwoord steelt, kan er niets mee.

Stappen:

 

  1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord, zoals gebruikelijk. Het ‘Authenticator code’ veld dien je nu nog leeg te laten.

 

 

 

 

  1. Nadat je op Ok hebt geklikt verschijnt het volgende scherm:

  1. Scan met de Authenticator app de QR-code. Selecteer ‘Ja’ als het scannen is gelukt en klik op OK. Dit is een eenmalige handeling. De authenticator app zal direct een code genereren die beperkt geldig is.
  2. Bij de volgende inlogsessie dien je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord de code in te voeren die de Authenticator app teruggeeft.

 

 

De uitleg van de werking van 2FA is opgenomen in de helptekst van Visuall.


Rapportsjablonen op maat  

In de vorige versies van Visuall werden de MS Word rapporten opgebouwd uit tabellen. Hierdoor waren er beperkte mogelijkheden om een rapport in de eigen huisstijl te krijgen. Met de vernieuwde rapportenfunctionaliteit van Visuall 5.0 worden de MS Word rapporten gegenereerd op basis van koppen, paragrafen, hoofdstukken, enz. De nieuwe rapporten zijn volledig aanpasbaar. Denk aan het toevoegen van een logo op iedere pagina, het instellen van lettertype, lettergrootte en kleur zoals dat in uw huisstijl sjabloon afgesproken is. U kunt uw bestaande huisstijl voor rapporten binnen uw organisatie aanleveren, wij zorgen dan voor een juiste configuratie van Visuall rapportensjabloon laten maken. Uw Visuall rapporten zien er dan uit zoals men binnen de organisatie gewend is.

 

 

Let op! De rapportsjablonen kunnen niet door gebruikers worden gemaakt, maar enkel door een Visuall ontwikkelaar.

 


 

Wijzigingslog

Het wijzigingslog is uitgebreid met twee extra opties. Het gaat om de volgende mogelijkheden:

  •  Historische gegevens tonen op peildatum

Met deze optie is het mogelijk om de historische inhoud te bekijken van een item. U kunt als het ware in een denkbeeldige tijdmachine stappen om de oude gegevens te bekijken.

  •  Toon de wijzigingen sinds de peildatum

Voorheen was het mogelijk om wijzigingen te bekijken in een logbestand (via wijzigingslog). Met de uitbreiding van het wijzigingslog is het mogelijk om een peildatum in te stellen en alle wijzigingen te zien terwijl u een model aan het bekijken bent.

  

 

 

Versie updates

De versies van PHP, MySQL, Apache en Linux zijn ge-updatet.

 

Diverse Bugfixes

In deze release zijn diverse bugfixes gerealiseerd welke het gebruik van Visuall ten goede komen.

Media

Downloads

Terug naar boven